Wij zijn een familie van vijf die in een jaar of drie rond de wereld wil zeilen. Of niet. We gaan zien waar de wind ons heen waait. Maar de intentie is er om de wereld rond te zeilen, in ieder geval om de wereld te verkennen vanaf onze zeilboot. Want we willen onze kinderen laten zien dat je ook op heel andere manieren kan leven. Dat hoe wij leven in Nederland, maar een manier is. Om mensen beter te leren kennen gaan we op scholen presentaties geven om te laten zien wat wij in Nederland normaal vinden. We zijn benieuwd wie we allemaal gaan tegenkomen en wat voor verdere avonturen we samen op onze reis mee gaan maken.

ABOUT US

Katie is vijf bij vertrek, en een enorm stoere dame. Ze vindt het mooi samen te vertrekken maar….. ze mist haar vriendjes van school wel enorm. Dat vertelt ze vrijwel dagelijks aan papa en mama, zou dat minder worden? Katie geniet enorm van dolfijnen, van bouwen en van haar nintendo, maar haar grote liefde is Pikachu, en eigenlijk alle pokemon. Gelukkig dat de boot er vol mee staat!

Lucas is 1 jaar oud bij vertrek, is altijd vrolijk en heeft een stevige mening over eigenlijk alles. Hij wil bij alles betrokken worden en overal mee naar toe, en anders zal je het horen! Het woord ‘mama’ heeft Lucas nogal moeite mee, hij houdt het al een paar maanden op papa en opa. En iedereen snapt prima wat hij bedoelt!

Victor is 2 bij vertrek, en helemaal gek op vissen. Eigenlijk zijn vissen het enige waar hij het over heeft. En over eten natuurlijk, ook een passie van Victor. Victor loopt in elke haven met zijn visnetje over de steiger en maakt graag vrienden met de lokale vissers. Zijn emmertje zit altijd vol met garnaaltjes, zeesterren, krabbetjes… hoe hij dat doet?

Als Groningse kreeg ze het zeilen met de paplepel ingegoten. Na haar eindexamen ging ze dan ook een jaar zeilen voor ze aan bedrijfskunde begon in Rotterdam. Na een baan in de consultancy en bij een investeringsmaatschappij heeft ze zich vooral ingezet voor de Nationale DenkTank. Met Paul verhuisde ze naar Amsterdam, een stad waar ze elke dag van genieten. Maar het ging toch kriebelen en na een jaren- en jarenlange voorbereiding kochten ze hun droomboot en kan ze samen met de kids op avontuur.

Paul is geboren in Paramaribo en heeft in zijn jeugd elke paar jaar in een ander land gewoond, mee met (het werk van) zijn vader. Met name veel in Afrika. In Rotterdam studeerde hij economie en ging hij daarna als consultant aan de slag. Gelukkig dat zijn vrienden hem af en toe meenamen op een een zeilboot, zodat hij toch nog wat indruk op Cassandra kon maken toen hij haar ontmoette. Vanaf toen was het elke zomer zeilen. Daarnaast begon Paul een huiswerkinstituut en kwamen er drie kindertjes. Sinds jaren had hij samen met Cas de droom om te vertrekken voor een wereldomzeiling. Ein-de-lijk is het dan zover!

CASSANDRA

PAUL

KATIE

VICTOR

LUCAS